Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس دانش‌آموزی گفت: نباید آموزش‌و پرورش مانند کارخانه قوطی‌سازی عمل کند؛ یعنی دانش‌آموزان را به یک شکل تربیت کند. باید استعداد درونی دانش‌آموزان به همان صورتی که هست شکوفا شود.

سید محمد عماد هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عملکرد مجلس شورای دانش‌آموزی اظهار کرد: تاسیس مجلس دانش‌آموزی همزمان با دوره اصلاحات در سال 80 است و تا کنون 9 دوره از آن برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر 14 میلیون دانش‌آموز و یک میلیون کارمند در آموزش‌وپروش وجود دارد و یکی از سیاست‌گذاری‌های جدید ما این است که دانش‌آموزان خود در رابطه با چگونگی تشکیل کلاس‌ها تصمیم بگیرند.

وی افزود: فلسفه مجلس دانش‌آموزی این است که دانش‌آموزان درباره مشکلات خود صحبت کنند. سیاست‌گزاری آموزش‌وپرورش نباید مختص مسئولانی باشد که آشنایی نسبت‌به محیط مدرسه ندارند و این وظیفه باید به دانش‌آموزان واگذار شود.

امسال اولین دوره‌ای است که مجلس دانش‌آموزی به صورت رسمی ضمانت اجرایی پیدا کرده

رئیس مجلس دانش‌آموزی عنوان کرد: امسال اولین دوره‌ای است که مجلس دانش‌آموزی به صورت رسمی ضمانت اجرایی پیدا کرده است. این مجلس در هر دوره یک سند را ارائه می‌کند و این سند در شورای عالی آموزش‌و پرورش در معرض دفاع قرار می‌گیرد و بعد از تصویب به عنوان سند بالا دستی در مدارس اجرا می‌شود.

مجلس دانش‌آموزی جلسات متعددی دارد

هاشمی ادامه داد: مجلس دانش‌آموزی جلسات متعددی دارد که از انواع آن می‌توان به جلسات در صحن علنی مجلس خبرگان که سالی دو بار، جلسات هئیت رئیسه که هر ماه یک‌بار و جلسات کمیسیون‌ها که هر چهار ماه یک‌بار برگزار می‌شود، اشاره کرد. مجلس دانش‌آموزی پنج کمیسیون دارد که شامل ارتباطات فناوری، علمی‌ و آموزشی، فرهنگی وهنری، ورزش، سلامت و تربیت است و تا کنون جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده است.

مهم‌ترین مسئله ایجاد اعتمادبه‌نفس و دید برابر در بین دانش‌آموزان است

وی بیان کرد: مهم‌ترین مسائلی که باید در سیستم آموزش و پرورش رفع شود، شامل ایجاد اعتمادبه‌نفس و دید برابری در بین دانش‌آموزان است. هم‌چنین کنکور که همیشه دغدغه بوده و هدایت تحصیلی اجباری که از طرف خانواده‌ها به دانش‌آموزان تحمیل می‌شود از دیگر مواردی‌ست که باید به آن‌ها پرداخته شود. تعداد زیادی دانش‌آموز پایه یازدهم وجود دارد که به دلیل همین تحمیل، مجبور به تغییر رشته می‌شوند؛ علاوه‌بر آن کتب درسی نیز جز مشکلات است.  

رئیس مجلس دانش‌آموزی خاطرنشان کرد: مجلس دانش‌آموزی سندی به عنوان سلامت روان دانش‌آموز ارائه داده است. این سند دو دسته است که یک دسته آن مربوط به سلامت روان دانش‌آموزان با وضعیت مناسب و دسته دوم شامل دانش‌آموزان معلول است. دانش‌آموزان دچار معلولیت به دلایل مختلفی از جمله نبود آسانسور و یک‌سری امکانات ازتحصیل بازمی‌مانند و بخش سلامت روان مربوط به رفتار با دانش‌آموزاست که شامل رفتار در محیط مدرسه،  معلم و تنبیهات است.

آموزش‌و پرورش نباید مانند کارخانه قوطی‌سازی عمل کند

هاشمی افزود: نباید آموزش‌و پرورش مانند کارخانه قوطی‌سازی عمل کند؛ یعنی دانش‌آموزان را به یک شکل تربیت کند. باید استعداد درونی دانش‌آموزان به همان صورتی که هست شکوفا شود. هم‌چنین فضای تربیت تحمیلی موثر نیست.

در مدارس ما شادی و نشاط کم است

رئیس مجلس دانش‌آموزی تاکید کرد: در مدارس ما شادی و نشاط کم است و تولید محتوا در این زمینه وجود ندارد. نبود شادی و نشاط با روی‌آوردن به اعتیاد بی‌ارتباط نیست. 

هاشمی بیان کرد: اکنون مجلس دانش‌آموزی شناخته‌تر و با شکوه‌تر شده است. در دوره‌های قبل رئیس‌جمهور خاتمی و احمدی‌نژاد به مجلس دانش‌آموزی سر می‌زدند، اما متاسفانه هنوز سعادت دیدار آقای روحانی را نداشته‌ایم. در گذشته مجلس‌دانش‌آموزی حالت تشریفاتی داشت، اما به مرور زمان و بعد از مطرح‌شدن تصمیمات مجلس‌دانش‌آموزی در شورای عالی از حالت تشریفاتی خارج شد.

جانمایی کتاب‌ها نسبت‌به سن و موقعیت دانش‌آموزان مناسب نیست

وی در خصوص محتوای آموزشی کتب درسی ادامه داد: برای محتوای کتاب‌ها زحمات بسیاری کشیده می‌شود اما در آموزش این محتواها نباید تحمیل وجود داشته باشد. دانش‌آموزان باید آزادی اندیشه و بیان داشته باشند. کتاب‌هایی مانند کتاب محیط‌زیست و سلامت خانواده برای سال دومی‌ها که دغدغه کنکور دارند، اهمیتی ندارد. کتاب‌ها مناسب فضای امروز و واقعیت زندگی جوانان است، اما متاسفانه جانمایی آن‌ها نسبت‌به سن و موقعیت دانش‌آموزان مناسب نیست.

رئیس مجلس دانش‌آموزی ادامه داد: آیین‌نامه‌های مجلس در شورای عالی تصویب شده و بر همین اساس، همه موظف به انجام آن هستند. آنچه در شورای عالی تصویب می‌شود هر دو دوره اصلاحاتی بر روی آن‌ها انجام می‌شود، اصلاحات به عهده کمیته مجلس دانش‌آموزی است که از هفت نفر تشکیل شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۰۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی کاظمی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که وزارت آموزش و پرورش چه مشارکتی برای جهش تولید می‌تواند داشته باشد، افزود: بر اساس فرمایشات رهبری، که تحقق این شعار و مشارکت مردم از طریق مهارت افزایی است؛ ما هم در همین راستا ماموریت خود را توجه به مهارت آموزی و مهارت افزایی نوجوانان برای همه دانش آموزان و به صورت خاص تقویت هنرستان‌ها و مراکز فنی حرفه‌ای را مدنظر قرار دادیم. معتقدیم اگر می‌خواهیم زنجیره ارزش در استان‌های کشور محقق شود طبیعی است که نیروی انسانی توانمند در آن موضوع خاص باید شکل بگیرد.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم ارتباطی مناسب بین آموزش دهنده و بهره‌بردار با رویکردهای مناسب سیاستگذاری را فراهم کنیم

کاظمی با اشاره به ایجاد هنرستان‌هایی در جوار صنعت و کارخانه‌های صنعتی، گفت: اگر بوم یک استان صنایع دستی است قطعاً تربیت نیرو در راستای صنایع دستی خواهد بود یا اگر استانی کشاورزی خوبی داشته باشد ما هنرستان‌های خوبی در رشته‌های متعدد کشاورزی داریم که می‌تواند تربیت نیروی انسانی متخصص را در آن حوزه تربیت کند.

معاون آموزش متوسطه افزود: در دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش توانسته بیش از ۲۱۳ هزار دانش آموز هنرستانی را به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه کند که این یک اقدام بزرگ است. در برنامه‌ای که وزارت آموزش و پرورش متناسب با نیازهای کشور در راستای تحقق برنامه هفتم طراحی کرده است سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستانی با توجه به آمایش منطقه‌ای است.

کاظمی با اشاره به مشارکت استانداری‌ها، اتاق‌های صنایع و معادن و اتاق‌های بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی گفت: در همین راستا جلسات متعددی داشتیم؛ هم معاون اول رییس‌جمهور در جلسه ای که با اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزی و اتاق‌های اصناف داشت، چندین بار بر مسئله راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت تاکید کرد. در این زمینه اقدام بزرگی صورت گرفت که بر این اساس در هفته گذشته در هیات دولت آیین نامه با موضوع تقویت و توسعه مهارت آموزی دانش آموزان به تصویب رسید که رویکرد اصلی آن توجه به زنجیره ارزش است که راه اصلی ان تقویت هنرستان‌ها است.

معاون آموزش متوسطه افزود: بر اساس یک نقشه راهی که در وزارت آموزش و پرورش با مشارکت استان‌ها و استانداری ها تدوین شده است؛ اقدامات خودمان را تنظیم کردیم. در گام اول آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی اتفاق افتاد که چطور سند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای خود را مبتنی بر نیاز و آمایش منطقه‌ای و زنجیره ارزش تدوین و اجرایی کنند. بر این اساس، در گام اول بیش از ۹۰ درصد استان‌ها سند آمایش خود را تا پایان برنامه هفتم توسعه، تدوین کرده‌اند و نظارت و ارزیابی و بازخورد بر همین اساس به استان‌ها ابلاغ شده است. امسال پیش بینی شرکت ۴۰ درصدی دانش آموزان در رشته های فنی را داشتیم که محقق شد.

وی با اذعان به اینکه در برخی از استان‌ها تعداد دانش آموزان هنرستانی به ظرفیت پیش بینی شده نرسید؛ گفت: بخشی از این مسأله به دلیل نبود زیر ساخت کافی در آستان ها بوده که تلاش شد تا این زیرساخت‌ها در استان ها آماده شود.

کاظمی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت توجه به مهارت آموزی است گفت: رئیس جمهور دیروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری یکی از موضوعاتی را که به عنوان اولویت دولت مطرح کردند، همین توجه به هنرستان‌ها بود. خوشبختانه در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران امسال با همکاری وزارت کشور غرفه‌ای به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شد تا در راستای همین مهارت آموزی به معرفی ظرفیت‌های هنرستان ها و اقداماتی که پیش از این انجام شده بود بپردازیم.

کاظمی خاطر نشان کرد: طبیعی است که بازدید از این غرفه از سوی کارشناسان و مسئولان به همافزایی و ایجاد یک شبکه گسترده هم در بحث تحقق شعار سال و هم بحث توجه به زنجیره ارزش کمک زیادی خواهد کرد.

کد خبر 6093377 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • ثبت نام دور جدید مسابقات روبوتیکاپ دانش آموزی آغاز شد
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج